Talvikengät

Talvikengät ovat tyypillisesti pitkävartiset ja lämminvuoriset. Ne kannattaa hankkia hieman muita kenkiä suurempina, jotta purevalla pakkassäällä jalkaan mahtuu sujauttamaan ainakin ohuet villasukat.

Miesten talvikengät

Miesten nahkaisia, pitkävartisia ja saapasmallisia talvikenkiä voi haeskella vaikkapa Caterpillarin ja Dr. Martensin valikoimista. Sporttisempia malleja valmistavat esimerkiksi Karhu ja Salomon. Saappaat sopivat hyvin talvioloihin paitsi pitkävartisuutensa, myös sen vuoksi, että niissä on monesti lämmin vuori ja vettä hylkivä käsittely.

Suosittuja Ugg-saappaita saa maanläheisten värien ohella myös räväkämmissä sävyissä. (kuva: lila CC-SA)

Suosittuja Ugg-saappaita saa maanläheisten värien ohella myös räväkämmissä sävyissä. (kuva: lila CC-SA)

Naisten talvikengät

Naisten saappaat valmistetaan tavallisesti keino- tai aidosta nahasta, ja talvikäyttöön suunnitteluissa malleissa on usein lämmin vuori. Kauniita matalia ja korollisia saappaita on esimerkiksi Camperin, Pianon, Tamarisin ja Vagabondin valikoimissa. Jos saappaat tuntuvat liian naisellisilta, kannattaa tutkia bootsivalikoimaa. Esimerkiksi Caterpillar ja Dr. Martens ovat klassisia valintoja. Rennoissa UGG-saappaissa ja retrohenkisissä Moon Bootseissa jalat pysyvät taatusti lämpimänä.