Saappaat

Naisten saappaat

Klassiset saappaat valmistetaan tavallisesti keino- tai aidosta nahasta. Aito nahka on etenkin talvisäässä kestävämpi vaihtoehto, sillä se ei kovetu pakkasellakaan. Se myös hengittää ja muokkautuu jalan mukaan sekä venyy tarvittaessa.

Saappaat ovat erinomainen valinta kevät- ja syyssäähän. Niissä voi olla ohut kangasvuori tai paksu ja lämpöinen karvavuori. Lämpimien irtopohjallisten avulla saappaista saa entistä lämpimämmät. Jos aikoo käyttää saappaita talvella, kannattaa valita sen verran väljä koko, että jalkaan mahtuu sujauttamaan ohuet villasukat. Toisaalta monet käyttävät karvavuorillisia UGG-saappaita kesät talvet.

(kuva: Safedom CC-SA)

(kuva: Safedom CC-SA)

Kauniita matalia ja korollisia saappaita on esimerkiksi Camperin, Pianon, Tamarisin ja Vagabondin valikoimissa. Jos perussaappaat tuntuvat liian naisellisilta, kannattaa tutkia bootsivalikoimaa. Esimerkiksi Caterpillar ja Dr. Martens ovat hyviä vaihtoehtoja.

Sadekelillä jalat pysyvät kuivina kumisaappaissa. Hunter, Ilse Jacobsen, Tretorn ja tietenkin vanha tuttu Nokia ovat tunnetuimpia kumppareiden valmistajia. Kumisaappaiden kirjo on laaja: tarjolla on perusvärien lisäksi niin kukka-, pallo- kuin raitakuosisiakin kumppareita. Hieman matalampivartiset Nokian Hai-saappaat ovat palanneet nuorten suosioon. Ketäpä eivät piristäisi sateisena päivänä raikkaan sitruunankeltaiset tai syvän luumun väriset kumisaappaat?

Miesten saappaat

Cowboybootsien lisäksi miehille on tarjolla muitakin pitkävartisia kenkiä, jotka toisinaan luokitellaan myös saappaiksi. Maihinnousukengät eli maiharit ja erityisesti kylmällä säällä suositut talvikengät ovat esimerkkejä miesten saappaista. Niitä voi haeskella vaikkapa Caterpillarin ja Dr. Martensin valikoimista. Saappaat sopivat hyvin talvioloihin paitsi pitkävartisuutensa, myös sen vuoksi, että niissä on monesti lämmin vuori ja vettä hylkivä käsittely.

(kuva: Pretzelpaws CC-SA)

(kuva: Pretzelpaws CC-SA)