Lasten kengät

Lapsille on tärkeä hankkia laadukkaita, oikeankokoisia kenkiä, sillä siten voidaan ehkäistä myöhemmät jalkaongelmat. Etenkin pienempien lasten kenkien sopivuus on syytä tarkistaa kuukausittain, koska kasvutahti on huima. Tästä artikkelista voit poimia vinkkejä erilaisten perheen pienimmille tarkoitettujen kenkien hankkimiseen.

Tennarit ja muut kangaskengät, sandaalit ja tossut

Tennarit sopivat kaikenikäisille ja ovat huolettomat, sillä ne voi useimmiten pestä pesukoneessa. Sama pätee muihin kangaskenkiin, joita on tarjolla kaikissa sateenkaaren väreissä. Esimerkiksi Converse valmistaa myös lasten tennareita ja Vans mukavia kangastossuja. Tarra- tai solkikiinnitteiset nahka- ja kangassandaalit ovat tukevat ja ilmavat, kaikenikäisille sopivat jalkineet. Niitä löytyy esimerkiksi Eccon mallistosta. Värikkäät ja helppohoitoiset Crocs-sandaalit ja Havaianas-varvastossut ovat löytäneet tiensä myös lasten sydämiin.

Urheilu- ja kävelykengät

Tarralenkkarit ovat hyvä valinta alle kouluikäiselle lapselle, joka ei vielä osaa solmia itse kengännauhoja. Niitä on saatavilla esimerkiksi Adidaksen, Niken, Puman, Reebokin ja Vansin mallistoissa. Samat valmistajat tekevät myös isompien lasten nauhalenkkareita ja esimerkiksi piikkareita. Laadukkaita, nahkaisia, tarra- tai nauhakiinnitteisiä kävelykenkiä valmistaa lapsille esimerkiksi Ecco. Ne tukevat hyvin jalkaa ja sopivat erinomaisesti kuivalla, mutta hieman viileämmällä säällä käytettäviksi.

Kumisaappaat ja muut vedenkestävät kengät

Lasten kumisaappaat ovat tyypillisesti värikkäitä, ja osa kumppareista on myös kuvioitu iloisesti. Joissakin malleissa on saappaan suulla kiristysnauhalla varustettu kangasosa, jolla suuaukon saa kurottua tiiviiksi. Laadukkaita lasten kumisaappaita löytyy esimerkiksi Hunterin, Nokian, Tretornin ja Vikingin valikoimista.

Suojasäällä vedenkestävät kengät ovat kätevät, ja ne pitävät jalat kumppareita lämpimämpänä. Joissakin kengissä alaosa on kumia ja yläosa kangasta, toiset ovat suojakäsiteltyä kangasmateriaalia. Kannattaa katsastaa ainakin Adidaksen, Columbian ja Timberlandin mallistot.

Talvikengät

Lasten talvikengissä on tavallisesti pehmeä vuori ja vettä hylkivä pinta, joiden ansiosta jalat pysyvät lämpimänä ja kuivana. Materiaali voi olla kangasta tai esimerkiksi tavallista tai mokkanahkaa. Tarjolla on sekä lyhytvartisia, vanhemmille lapsille tarkoitettuja että pitkävartisia, saapasmaisia kenkiä pienemmille lapsille. Kuomiokosken Kuoma-jalkineet sekä Emu ja Ugg Australian saappaat ovat klassisia vaihtoehtoja. Lisää malleja löytyy esimerkiksi Salomonin ja Tretornin valikoimista.