Korkokengät

Korolliset kengät tuovat olemukseen hetkessä ryhdikkyyttä. Korkokengät myös hoikentavat, sillä ne saavat jalat näyttämään todellista pidemmältä.

Tottumattomamman kävelijän kannattaa etsiä aluksi kenkä, jossa on paksu, tukeva ja suhteellisen matala korko. Myös kiilakorkoisilla ja korokepohjaisilla kengillä on tavallisesti melko helppo kävellä. Kun kävelyyn on tullut varmuutta, voi siirtyä astetta korkeampaan korkoon ja valita lopulta halutessaan vaikka huikean piikkikoronkin. Kapeajalkaisen on viisainta hankkia korkokengät, joissa on nilkkaremmi. Ne pysyvät paremmin jalassa.

Musta korkokenkä, jossa on niin kutsuttu stilettokorko. (kuva: Jean-Philippe Mondon CC-SA)

Musta korkokenkä, jossa on niin kutsuttu stilettokorko. (kuva: Jean-Philippe Mondon CC-SA)

Laadukkaita korkokenkiä etsivät kannattaa valita aitoa nahkaa olevat kengät, sillä nahka on hengittävä materiaali ja lisäksi muokkautuu ja venyy jalan mukaan. Kannattaa kiinnittää huomiota myös lestiin: hyvälestisessä kengässä paino jakautuu tasaisesti ja kenkä pysyy hyvin ja tuettuna jalassa. Jos lesti sopii omaan jalkaan, korkeillakin kengillä jaksaa kävellä ilman, että jalat väsyvät.

Naisellisista korkokengistä pitävän kannattaa katsastaa esimerkiksi Minna Parikan ja Juha Tarsalan mallistot. Pelkistetympiin kenkiin mieltynyt löytää laadukkaita, klassisia vaihtoehtoja esimerkiksi Pianon valikoimasta. Nuorekkailla merkeillä, kuten Blendillä ja Vagabondilla, on tarjolla paljon värikkäitä korkokenkiä. Julia Lundstenin Finsk-merkin kengissä taasen on toinen toistaan lennokkaampia ja myös kiilakorkoja.